Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2017

Результати представницької діяльності органів прокуратури Луганської області за ІІІ квартал 2017 року

 
Упродовж поточного року органами прокуратури області активно застосовувались заходи цивільно-правового характеру, направлені на захист інтересів держави.
 
Так, упродовж року до суду пред’явлено позовних заяв на суму понад     117 млн грн., з яких задоволено на 67,5 млн грн. Решта перебуває у провадженні судів.
 
При  здійсненні представницької діяльності, основну увагу насамперед зосереджено на захисті інтересів держави при використанні бюджетних коштів, державного та комунального майна та у сфері бюджетних коштів.
 
Так, у бюджетній сфері заявлено позовів на суму 5,1 млн грн, задоволено 18 позовних заяв на суму 4,5 млн гривень.
 
Зокрема, Лисичанською місцевою прокуратурою встановлено, що Управління з виконання політики Лисичанської міської ради Луганської області в галузі житлово-комунального господарства укладено договір купівлі-продажу снігоприбирального автомобілю вартістю 2,2 млн грн. Водночас, замість нової техніки, продавцем поставлено таку, що тривалий час перебувала в експлуатації.
 
З метою захисту інтересів держави місцевою прокуратурою до господарського суду Луганської області пред’явлено позовну заяву про визнання договору купівлі-продажу недійсним та повернення коштів у сумі 2,2 млн грн на рахунок Лисичанської міської ради. Рішенням суду, яке набрало законної сили позов прокурора задоволено в повному обсязі.
Не залишено поза увагою захист інтересів держави у сфері поводження з державним та комунальним майном. У вказаній сфері пред’явлено позовних заяв на 77,8 млн грн, задоволено 78 позовів на 52,6 млн гривень.
 
Також, за позовами прокурорів упродовж поточного року повернуто земельні ділянки загальною площею 970 га. Зокрема, за позовом керівника Старобільської місцевої прокуратури в інтересах ГУ Держгеокадастру в області визнано недійсним договір оренди землі, укладений між Старобільською районною державною адміністрацією та фізичною особою, а також повернуто земельну ділянку площею 46 га і вартістю 3,9 млн гривень.
 
 

кількість переглядів: 707