Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2015

На Луганщині розслідується розтрата 1,5 млн грн бюджетних коштів під час виборів народних депутатів України

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191 КК України щодо розтрати бюджетних коштів службовими особами окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу № 104 (місто Луганськ та Лутугинський район області) на позачергових виборах народних депутатів 2014 року.

Вказана територія Луганської області тимчасово контролюється терористичною організацією «ЛНР», тому виборча комісія фактично не працювала.

Посадовці комісії, перебуваючи на неокупованій території області, склали документи про роботу комісії та отримали з Державного бюджету України кошти у розмірі майже 1,5 млн грн, у тому числі 500 тис грн у вигляді заробітної плати.

Процесуальним керівником після проведення невідкладних слідчих дій кримінальне провадження направлене до органів внутрішніх справ для здійснення подальшого досудового розслідування.

Довідково: санкція ч. 5 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.


Прес-служба прокуратури Луганської області
кількість переглядів: 3039