Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2015

На Луганщині повідомлено про підозру та взято під варту громадянина РФ за підозрою у сприянні діяльності терористів

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою громадянина Російської Федерації у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації).

Військовослужбовцями ЗСУ затримано громадянина Російської Федерації, мешканця Тюменської області, який пояснив, що на початку поточного року з метою оформлення військового квитка звернувся до військового комісаріату за місцем проживання в РФ, де йому рекомендували їхати на Донбас та вступити до «лав збройних сил ЛНР». Після повернення додому йому пообіцяли видати військовий квиток.

У квітні 2015 року він приїхав до міста Алчевська Луганської області, де вступив до складу незаконного збройного формування терористичної організації «ЛНР» - батальйону «Призрак», а в подальшому переведений до незаконного збройного формування - Першого козачого полку «ЛНР».

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


За матеріалами прес-служби прокуратури Луганської області
кількість переглядів: 2165