Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2015

На Луганщині виявлено факт фінансування тероризму

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому СВ УСБУ в Луганській області за фактом фінансування тероризму (ч. 1 ст. 258-5 КК України).

Співробітниками УСБУ в області на території Попаснянського району Луганської області затримано партію товарів народного споживання та вилучено грошові кошти, які планувалось ввезти на тимчасово окуповану незаконними збройними формуваннями територію України поза місцем розташування встановлених контрольних пунктів в’їзду-виїзду.

На теперішній час виконуються слідчі дії, спрямовані на встановлення обставин правопорушення, у тому числі, можливого використання вилучених товарів і коштів для фінансування незаконних збройних формувань, які підпорядковуються терористичній організації «ЛНР».


Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-5 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років та з конфіскацією майна.



Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2615