Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2015

На Луганщині правоохоронці закликають до співпраці задля боротьби із сепатаризмом та тероризмом

Правоохоронними органами Луганської області постійно проводиться робота щодо виявлення та розслідування кримінальних правопорушень, пов'язаних із проявами сепаратизму.

Нерідко організаторами сепаратистських проявів стають керівники органів місцевої влади, депутати. За посягання на територіальну цілісність і недоторканість України до суду спрямовано 6 обвинувальних актів, розгляд яких триває. У розшук оголошено 149 осіб.

Майже щодня на території області незаконними збройними формуваннями вчиняються терористичні акти, насамперед, у Станично-Луганському та Попаснянському районах. Загалом їх зафіксовано 829, нажаль нерідко наслідком є поранення та загибель людей.

Завдяки систематичній та злагодженій роботі правоохоронців перед судом вже постали 105 учасників незаконних збройних формувань, з них 31 вже отримали заслужене покарання.

Ще 27 осіб чекають судового рішення за обвинуваченням у створенні терористичної організації та безпосередньої участі у її діяльності.

Водночас, не менш важливою є активна громадянська позиція місцевих мешканців, яка сприятиме якнайшвидшому покаранню злочинців та допоможе запобігти жертвам серед мирного населення.

У зв’язку з цим, просимо всіх небайдужих громадян повідомляти про такі події органи прокуратури Луганської області та правоохоронні органи.

За необхідності правоохоронці гарантують конфіденційність про джерела отриманої інформації.



Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2261