Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2015

На Луганщині особа, безпідставно звільнена з виправної колонії, відбуде призначене їй покарання

На території області набули системного характеру факти виявлення правоохоронними органами засуджених осіб, які відбували покарання в установах, розташованих на тимчасово непідконтрольній державній владі України території та звільнені за рішеннями нелегітимних органів так званих «ЛНР» та «ДНР».

Мова йде про рішення посадових осіб нелегітимних органів самопроголошених «ЛНР» та «ДНР» щодо звільнення засуджених від призначеного судом покарання, які відповідно до ст. 9 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», є недійсними та не створюють правових наслідків.

У липні поточного року у поле зору правоохоронних органів потрапив громадянин, раніше засуджений за ч. 1 ст.122, ч.2 ст.309, ч.2 ст.307, ч. 1 ст.185 КК України до 5 років 6 місяців позбавлення волі.

Перевіркою встановлено, що засудженого у липні поточного року безпідставно звільнено з виправної колонії, розташованої на тимчасово окупованій території. При цьому останній не відбув у повному обсязі призначене йому судом покарання.

За наслідками розгляду ініційованого прокуратурою області подання, місцевим судом ухвалено рішення про взяття особи під варту та направлення її для відбуття покарання у вигляді позбавлення волі на визначений невідбутий строк.


Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2678