Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2015

Правоохоронцями на Луганщині повідомлено про підозру 304 посадовцям органів влади та правоохоронцям терористичної організації «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, зареєстрованих в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за фактами насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади в Україні, а також зміни меж території і державного кордону України.

Вказані злочини вчинені особами, що мають відношення до незаконного утворення та функціонування так званої «Луганської народної республіки», яка складається з політичного та силового блоків, а також має розподіл функцій між її учасниками згідно з єдиним планом спільних злочинних дій.

У встановленому КПК України порядку оголошено про підозру 304 особам, які є посадовцями органів влади та правоохоронцями «ЛНР».

З метою забезпечення можливої конфіскації майна, ухвалами слідчих суддів накладено арешт на 163 транспортні засоби, 95 квартир, 41 житловий будинок, 7 земельних ділянок та 13 нежитлових приміщень, які належать підозрюваним.

Наразі застосовано спеціальне досудове розслідування щодо окремих підозрюваних, а також вирішується питання про прийняття аналогічного рішення відносно інших осіб.


Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 3002