Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2015

На Луганщині судитимуть колишнього керівника районної ради за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України

Прокуратурою Луганської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (за ч. 2 ст. 110 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у квітні-травні 2014 року колишній голова Станично-Луганської районної ради, діючи за попередньою змовою з невстановленими особами, організував на території району проведення так званого «референдуму» щодо підтримки акту про державну самостійність «Луганської народної республіки».

Зокрема, вказана посадова особа проводила зібрання та наради голів сільських рад, директорів навчальних та культурних закладів, надавала вказівки про виділення приміщень місцевих Будинків культури, навчальних закладів для проведення голосування.

Стосовно особи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.


Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2944