Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2015

Прокурори пильнують за додержанням гарантій щодо виправлення та ресоціалізації засуджених в умовах АТО

З початку року з установ виконання покарань, розташованих на тимчасово непідконтрольних державній владі України територіях, нелегітимними органами терористичної організації «ЛНР» усупереч вимогам діючого законодавства України звільнено умовно-достроково понад 50 засуджених.

Мова йде про тих громадян України, які після звільнення з незаконно створеної системи виправних установ, не отримавши будь-якої допомоги для їх реінтеграції у суспільство в окупаційних умовах, повернулись на контрольовану державною владою України територію, де мають родинні зв’язки та прагнуть отримати допомогу держави.

Отже, у липні 2015 року з Краснолуцької виправної колонії № 19 умовно-достроково звільнено засудженого, який повернувся на контрольовану державною владою України територію Луганської області.

Галузевим відділом прокуратури області задля забезпечення виконання вироку стосовно засудженого підготовлено та направлено до суду клопотання про подальше виконання вироку, яке у вересні поточного року розглянуто та задоволено.

У листопаді вказаний засуджений, перебуваючи в умовах слідчого ізолятору, довівши своє прагнення до виправлення та повернення до нормального життя, звернувся до суду з заявою про заміну не відбутої частини покарання більш м’яким.

Як результат, судом за відсутності заперечень прокурора, засудженому замінено покарання на громадські роботи.

Натепер засуджена особа на законних підставах відбула призначене судом покарання та повернулась до суспільства, маючи всі гарантовані та надані державною владою України права.


Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2405