Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2015

Радіотелефоністу так званого «батальйону управління та охорони НЗФ «ЛНР», який «заблукав» на Держкордоні в Міловському районі оголошено про підозру

Вчора громадянину, якого 15 грудня затримано за незаконний перетин Державного кордону на напрямку Чертково (РФ) - Мілове (Україна) прикордонним нарядом відділу прикордонної служби Луганського прикордонного загону, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюється Міловським відділом Старобільської місцевої прокуратури Луганської області.

Під час розслідування встановлено, що підозрюваний вступив на службу у незаконне збройне формування з метою заробітку грошей після умовлянь знайомого та за минулий період отримав щомісячну платню у розмірі 15000 російських рублів.

Нагадаємо, що під час проведення огляду речей затриманого виявлено паспорт громадянина України, посвідчення особи військовослужбовця «Луганської Народної Республіки», пропуск до окремого батальйону управління і охорони «Луганської Народної Республіки» та інші документи, які підтверджують причетність останнього до діяльності незаконного збройного формування «ЛНР».

Опитуванням встановлено, що з жовтня 2015 року вказана особа проходила службу в так званому «батальйоні управління та охорони НЗФ «ЛНР» на посаді радіотелефоніста у званні рядового.

Поплічнику терористів загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Закликаємо громадян України не допускати їх втягнення в незаконну діяльність терористів та про відомі аналогічні факти невідкладно повідомляти правоохоронні органи держави.


Прес-служба прокуратури Луганської області (за матеріалами Міловського відділу Старобільської місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 2228