Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2016

Співробітнику поліції Луганщини, завербованому ФСБ РФ, повідомлено про підозру у державній зраді та взято під варту

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Луганській області за ст. 111 КК України (державна зрада).

26 січня 2016 року співробітниками Служби безпеки України за участю прокуратури Луганської області, під час проведення обшуку у службовому кабінеті, викрито діяльність працівника одного з підрозділів Головного Управління Національної поліції України, який був завербований представниками Федеральної служби безпеки Російської Федерації, що працюють під прикриттям так званого «міністерства державної безпеки ЛНР».

Активне використання іноземною розвідкою співробітника поліції почалося з осені 2015 року. Перебуваючи на робочому місці, користуючись неналежним станом охорони Державної таємниці та порушеннями порядку технічного захисту інформації, він збирав та передавав російській спецслужбі значний масив інформації стосовно співробітників підрозділів поліції, транспортних засобів, розміщення блокпостів у зоні АТО.

Інформація передавалася електронною поштою. За результатами обшуку виявлено та вилучено речові докази, що підтверджують факт передачі зазначених даних.

Зраднику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На цей час проводяться невідкладні слідчі дії.

На причетність до співучасті у скоєнні вказаного кримінального правопорушення перевіряються інші співробітники Головного управління Національної поліції України в Луганській області.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 111 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.


Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2183