Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2016

На Луганщині учасника незаконного збройного формування засуджено до 8 років позбавлення волі

Вироком Сватівського районного суду Луганської області до 8 років позбавлення волі засуджено мешканця міста Дніпропетровська за скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) та ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне придбання, носіння та зберігання бойових припасів).

Досудовим розслідуванням установлено, що у травні 2014 року засуджений вступив до лав незаконного воєнізованого формування «Кубанські Козаки», що безпосередньо підпорядковується керівництву терористичної організації «ЛНР» та брав активну участь у її діяльності.

Зокрема, під час перебування у складі незаконного воєнізованого формування він знаходився на посаді особистого охоронця отамана вказаної терористичної організації. Крім того, засуджений вступив до так званого комітету державної безпеки «ЛНР», де за безпосередньою вказівкою керівника вказаної організації здійснював охорону будівлі.

Під час затримання співробітниками Управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області у засудженого вилучено бойові припаси – гранати РГД-5, у кількості 4 штук, які він без передбаченого законом дозволу придбав, носив та зберігав при собі.


Прес-служба прокуратури Луганської області (за матеріалами Сватівського відділу Старобільської місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 3052