Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2016

На Луганщині за сприяння діяльності терористичної організації затримано керівника одного з підрозділів Державної міграційної служби

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Луганській області за ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації) та за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Досудовим розслідуванням установлено, що у 2014-2015 роках посадові особи одного з структурних підрозділів Державної міграційної служби України в Луганській області, з метою сприяння діяльності терористичної організації, за попередньою змовою з невстановленими особами, за грошову винагороду, здійснювали оформлення паспортів громадян України особам, які причетні до діяльності незаконних воєнізованих формувань терористичної організації «Луганська народна республіка».

У лютому 2016 року співробітниками Служби безпеки України в Луганській області за участю працівників прокуратури Луганської області, під час проведення обшуку у службовому приміщенні, викрито діяльність керівника одного із структурних підрозділів Державної міграційної служби України в Луганській області безпосередньо після отримання нею неправомірної вигоди у грошовому вигляді за оформлення паспортних документів України без фактичної присутності при цьому заявників або їх законних представників, як того вимагає законодавство України.

Хабарниці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 40000 гривень.

Досудове розслідування триває, проводяться невідкладні слідчі дії, у тому числі на причетність до сприянні діяльності терористичної організації «ЛНР» перевіряються інші співробітники Державної міграційної служби України в області.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 6573