Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2016

Антиукраїнські заклики в соціальній мережі призвели до лави підсудних

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно мешканця міста Сєвєродонецька за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Досудовим розслідуванням установлено, що молодий чоловік, активно користуючись соціальною мережею «ВКонтакте», систематично розміщував на «стіні» однієї з груп тексти з ознаками публічних закликів до проведення акцій громадської непокори, націлених на підтримку терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР», зміни меж території України шляхом визнання так званих «ЛНР» та «ДНР» незалежними республіками та їх входження до складу Російської Федерації.

Вказаному громадянину повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Довідково: санкція ч. 1 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2500