Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2016

На Луганщині за службове підроблення, а також привласнення та розтрату бюджетних коштів судитимуть службових осіб однієї з сільських рад області

Слідчим відділом прокуратури Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно службових осіб однієї з сільських рад Троїцького району Луганської області за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; службове підроблення).

Досудовим розслідуванням установлено, що колишній голова однієї з сільських рад Троїцького району Луганської області за попередньою змовою зі службовими особами вказаної ради, зловживаючи своїми повноваженнями, упродовж 2013 - 2015 років здійснили заволодіння та розтрату грошових коштів місцевого бюджету.

Так, на підставі завідомо неправдивих офіційних документів, а саме протоколів та рішень сесій сільської ради, вказаним особам незаконного нараховувалися та виплачувалися надбавки до заробітної плати та премії. Сума спричинених збитків місцевому бюджету склала більше 175 тисяч гривень.

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні прокуратурою області вжито заходів щодо забезпечення відшкодування завданих кримінальним правопорушенням збитків.

Довідково: санкція ч. 4 ст. 191 КК України передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років; санкція ч. 2 ст. 366 КК України передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2057