Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2016

Прокуратурою Луганщини до суду направлено кримінальне провадження стосовно двох бойовиків терористичної організації «ЛНР»

Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Луганській області завершено спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 260, ч. 1 ст. 437, ч. 1 ст. 263 КК України (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування у нападі на громадян, участь у змові, що спрямована на вчинення планування, підготовки агресивної війни носіння, зберігання, придбання бойових припасів, зброї без передбаченого законом дозволу, вчинене за попередньою змовою групою осіб) за обвинуваченням двох бойовиків так званої «ЛНР», які вчинили озброєний напад на військовослужбовців Збройних Сил України.

Досудовим розслідуванням установлено, що восени 2014 року вказані особи увійшли до розвідувального батальйону не передбаченого законом збройного формування та брали активну участь у його діяльності.

Зокрема, у грудні 2014 року, використовуючи автоматичну вогнепальну зброю та гранати, разом з іншими невстановленими особами, вони вчинили напад на опорний пункт Збройних Сил України. В результаті бою, учасники незаконного збройного формування відступили від позицій українських військових, двох бойовиків захоплено у полон.

На цей час обвинувачені переховуються від органів досудового розслідування та суду, перебуваючи на території Луганської області, яка тимчасово не підконтрольна українській владі, що унеможливлює здійснення кримінального провадження у загальному порядку.

З огляду на викладене, відповідно до положень ч. 2 ст. 323 КПК України передбачено здійснення судового розгляду за відсутності обвинувачених за обов’язкової участі захисників.

Довідково: за сукупністю інкримінованих кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 260, ч. 1 ст. 437, ч. 1 ст. 263 КК України судом може бути призначене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2158