Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2016

Прокуратурою Луганської області ініційовано спеціальне судове провадження стосовно так званого міністра внутрішніх справ терористичної організації «ЛНР»

Сватівським районним судом Луганської області розпочато спеціальне судове провадження за обвинуваченням так званого міністра внутрішніх справ терористичної організації «ЛНР».

Він обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 КК України (дії, вчинені з метою насильницької зміни конституційного ладу), ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації).

На цей час обвинувачений переховується від органів досудового розслідування та суду, перебуваючи на території Луганської області, яка тимчасово не підконтрольна українській владі, що унеможливлює здійснення кримінального провадження у загальному порядку.

З огляду на викладене, відповідно до положень ч. 2 ст. 323 КПК України передбачено здійснення судового розгляду за відсутності обвинуваченого за обов’язкової участі захисника.

Підтримання державного обвинувачення здійснюється прокуратурою Луганської області.

Довідково: за сукупністю кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України, судом може бути призначене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2891