Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2016

Двох мешканців Лисичанська засуджено до 10 років позбавлення волі за умисне вбивство, хуліганство та розбій

Вироком Лисичанського міського суду Луганської області двох місцевих мешканців визнано винними у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. п. 4, 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 162 КК України (незаконне проникнення до житла), ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, спрямований на заволодіння майном, вчинений групою осіб, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч. 3 ст. 296 КК України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинені групою осіб, особою, раніше судимою за хуліганство) та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років з конфіскацією всього майна, яке є власністю засуджених.

Установлено, що у жовтні 2014 року двоє молодиків, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, перелізли через паркан у двір будинку мешканця міста Лисичанська, вибили вікна та вхідні двері і незаконно проникли до житла. Власник будинку, захищаючи своє майно, отримав численні удари по голові та втратив свідомість.

Наступного дня, знову перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, обвинувачені, з метою заволодіння майном, проникли у двір іншого місцевого мешканця. Вимагаючи у власника подвір’я грошові кошти та дорогоцінні прикраси, вони наносили йому удари ногами по голові, а після заволодіння грошима та золотими прикрасами нанесли множинні удари ножем, в результаті чого настала смерть потерпілого.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2170