Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2016

У прокуратурі Луганської області обговорили проблемні питання організації роботи у сфері захисту прав і свобод дітей

23 червня 2016 року в прокуратурі області під головуванням заступника прокурора області Олега Гладкіх відбувся семінар, присвячений проблемним питанням організації роботи у сфері захисту прав і свобод дітей.

У семінарі взяли участь працівники відділу ювенальної юстиції прокуратури області, заступники керівників місцевих прокуратур, прокурори прокуратур, на яких покладено обов’язки щодо захисту прав і свобод дітей, представник слідчого управління Головного управління Національної поліції в області, слідчі, спеціально уповноважені на здійснення досудових розслідувань щодо неповнолітніх територіальних підрозділів поліції.

Учасників семінару зорієнтовано на необхідність активного впровадження інститутів відновного правосуддя та гуманізації відповідальності неповнолітніх, недопущення порушення прав дітей, які вступили у конфлікт із законом. Присутнім доведено шляхи вдосконалення заходів профілактики підліткової злочинності, впровадження в Україні служби пробації щодо неповнолітніх, як шлях до зниження кримінальної репресії відносно дітей.

Не залишені поза увагою питання, що стосуються представницької діяльності у сфері охорони дитинства. Особливу увагу приділено проблемам захисту дітей в умовах внутрішнього переміщення.

 

 Прес-служба прокуратури Луганської області 

кількість переглядів: 2102