Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2016

Прокуратурою Луганщини до суду направлено кримінальне провадження стосовно бойовика терористичної організації «ЛНР»

Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Луганській області завершено спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 437 КК України (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування, участь у змові, що спрямована на вчинення планування, підготовки агресивної війни) за обвинуваченням бойовика так званої «ЛНР», який пройшов спеціальну підготовку у не передбаченому законом збройному формуванні та брав активну участь у збройному протистоянні військовослужбовцям Збройних Сил України.

Досудовим розслідуванням установлено, що у лютому 2015 року поплічник терористів, маючи при собі автоматичну зброю та боєприпаси до неї, з метою розвідки місцевості, вийшов у напрямку лісосмуги, де вступив у бій із застосуванням стрілецької зброї з військовослужбовцями Збройних Сил України та був затриманий розвідувальним підрозділом.

На цей час обвинувачений переховується від органів досудового розслідування та суду, перебуваючи на території Луганської області, яка тимчасово не підконтрольна українській владі, що унеможливлює здійснення кримінального провадження у загальному порядку.

З огляду на викладене, відповідно до положень ч. 2 ст. 323 КПК України передбачено здійснення судового розгляду за відсутності обвинуваченого за обов’язкової участі захисника.

Довідково: за сукупністю інкримінованих кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 437 КК України, судом може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2232