Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2016

На Луганщині судитимуть учасників організованої злочинної групи, які вчинили умисне вбивство Старобільського міського голови

Прокуратурою Луганської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням учасників організованої злочинної групи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, п. п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене організованою групою, з корисливих мотивів, на замовлення), ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими припасами, вчинене організованою групою).

Установлено, що наприкінці 2015 року мешканець Марківського району Луганської області з метою вчинення умисного вбивства Старобільського міського голови на замовлення організував злочинну групу, учасники якої здійснювали ретельну підготовку до вказаного злочину, зокрема, вели спостереження за об’єктом нападу, вивчали його розпорядок дня, місця перебування, проводили тренувальні стрільби з вогнепальної зброї тощо.

У лютому 2016 року, відповідно до розробленого плану, біля приміщення Старобільської міської ради учасники групи, здійснивши три постріли з вогнепальної зброї, вчинили умисне вбивство Старобільського міського голови.

Крім того, у ході досудового слідства встановлено, що один з учасників групи у вересні 2014 року здійснив постріл із гранатомета РПГ-22 у будинок голови однієї з районних адміністрацій області, внаслідок чого потерпілим були спричиненні тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Дії обвинуваченого за вказаним фактом кваліфіковані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (закінчений замах на вчинення умисного вбивства двох або більше осіб, вчинений за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів, на замовлення, способом, небезпечним для життя багатьох осіб), ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими припасами).

Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 115 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна; санкція ч. 1 ст. 263 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2439