Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2016

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт за фактом вчинення диверсії

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно мешканця міста Лисичанська за фактом вчинення диверсії (ст. 113 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що місцевий мешканець у квітні 2014 року, діючи за попередньою змовою з учасниками незаконного збройного формування терористичної організації «ЛНР», з метою вчинення диверсійного акту шляхом пошкодження об’єкта, який має важливе народногосподарське та оборонне значення, використовуючи заздалегідь підшукане та підготовлене страхувальне спорядження, здійснив закладення ящиків з вибуховою речовиною під опорні балки автомобільного мосту сполученням Лисичанськ – Сєвєродонецьк в районі залізничного вокзалу «Лисичанськ», що пролягає через річку Сіверський Донець.

Після цього, у липні 2014 року, невстановлені особи здійснили підрив саморобного вибухового пристрою, внаслідок чого вказаний міст було пошкоджено, що дестабілізувало автотранспортне сполучення у регіоні.

Довідково: санкція ст. 113 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2917