Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2016

На Луганщині розпочато 14 кримінальних проваджень про злочини, пов’язані з проведенням проміжних виборів народних депутатів України на одномандатному виборчому окрузі № 114

Правоохоронними органами Луганської області станом на 19.00 17.07.2016 розпочато 14 кримінальних проваджень про злочини, пов’язані з проведенням проміжних виборів народних депутатів України на одномандатному виборчому окрузі № 114.

Безпосередньо щодо кримінальних правопорушень проти виборчих прав громадян розпочато 8 кримінальних проваджень. З них 4 за статтею 157 КК України (перешкоджання здійсненню виборчого права, роботі членів виборчих комісій), у тому числі неправдиве повідомлення про смерть одного з кандидатів та побиття голови окружної виборчої комісії, 3 – за статтею 160 КК України (підкуп виборців), 1 – за ст. 158-1 КК України (голосування виборцем більше ніж один раз).

Крім того, розпочато 6 кримінальних проваджень за фактами інших злочинів, пов’язаних із виборчим процесом, а саме підроблення документів та їх подальше використання, виготовлення підроблених грошових купюр, які розповсюджувались із агітаційними листівками, крадіжка передвиборчого банеру тощо.

Загалом за час проведення виборів органами Національної поліції та прокуратури зареєстровано понад 100 заяв та повідомлень, які розглянуті у порядку Закону України «Про звернення громадян».

Процесуальне керівництво у вказаних кримінальних провадженнях здійснюється керівниками місцевих прокуратур.

Хід досудового розслідування у кожному кримінальному провадженні контролюється прокуратурою області.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2459