Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2016

Прокуратурою Луганської області забезпечено ефективне процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях слідчих Служби безпеки України


Так, протягом першого півріччя 2016 року процесуальними керівниками прокуратури області до суду направлено 65 обвинувальних актів стосовно осіб, що вчинили злочини, пов’язані з посяганням на територіальну цілісність і недоторканність України, створенням терористичної групи чи терористичної організації, участю у їх діяльності, державною зрадою тощо.

Разом з тим, працівниками прокуратури області підтримано державне обвинувачення у 21 кримінальному провадженні вказаної категорії, з ухваленням вироків, 15 з яких – до реальної міри покарання. Крім того, забезпечено своєчасне оскарження в апеляційному порядку 12 вироків, які на теперішній час задоволено.

Активно застосовуються положення гл. 24-1 КПК України, що передбачають застосування спеціального досудового розслідування. Так, щодо 39 підозрюваних у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 110, 258-3 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, створення терористичної групи чи терористичної організації) у 38 провадженнях застосовано спеціальне досудове розслідування. Натепер вирішується питання про прийняття таких рішень стосовно інших підозрюваних.

Заочно повідомлено про підозру 383 посадовцям органів влади та правоохоронцям терористичної організації «ЛНР», яких оголошено у розшук. Слідчими суддями надані дозволи на затримання підозрюваних.

З метою забезпечення можливої конфіскації майна вказаних осіб ухвалами слідчих суддів накладено арешт на 192 транспортні засоби, 111 квартир, 42 жилі будинки, 11 земельних ділянок та 14 нежитлових приміщень, що належать підозрюваним.

Робота на вказаному напрямі триває та перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури Луганської області.

 

 

кількість переглядів: 2036