Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2016

Мешканця Луганщини засуджено до 12 років позбавлення волі

Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно мешканця Краснодонського району Луганської області за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15 п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України (закінчений замах на вчинення умисного вбивства двох або більше осіб, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі), ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) та ч. 1 ст. 263 КК України (носіння та зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу).

Установлено, що у листопаді 2014 року мешканець Луганщини, прибувши до міста Сєвєродонецька, «відпочивав» зі своїми новими знайомими в одному з ресторанів міста, де між ними та відвідувачами закладу сталася суперечка, в ході якої обвинувачений застосував вогнепальну зброю – пістолет Макарова. Під час конфлікту чоловік здійснив декілька пострілів, в результаті яких двох відвідувачів було поранено, один з них помер у лікарні.

Завдяки принциповій позиції органів прокуратури області Сєвєродонецьким міським судом вказаного громадянина визнано винним у вчиненні закінченого замаху на вбивство, умисного вбивства та носіння і зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1909