Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2016

Стан підтримання державного обвинувачення в суді та апеляційне оскарження незаконних судових рішень органами прокуратури Луганської області

Відповідно до ст. 22 Закону України «Про прокуратуру» підтримання державного обвинувачення в суді є однією з основних функцій прокуратури України.

Основним завданням прокурорів на даному напрямку прокурорської діяльності, поміж інших, є доведення перед судом обвинувачення з метою забезпечення відповідальності особи, яка вчинила кримінальне правопорушення.

Органами прокуратури Луганської області упродовж поточного року з ухваленням вироків підтримано державне обвинувачення у 1138 кримінальних провадженнях.

З метою забезпечення додержання основних засад кримінального процесуального законодавства, прокурори за наявності підстав реагують на усунення помилок, допущених судами першої інстанції при ухваленні судових рішень, шляхом їх апеляційного оскарження.

У поточному році органи прокуратури реагували поданням 56 апеляційних скарг на незаконні вироки та ухвали судів. Основними підставами для оскарження судових рішень є незгода сторони обвинувачення з призначеним судом покаранням, невідповідність призначеного судом покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого через м’якість або істотне порушеннями судами першої інстанції норм матеріального та процесуального закону. За результатами розгляду апеляційних скарг прокурорів скасовано 55 рішень судів першої інстанції як незаконні.

Законність судових рішень постійно перебуває на контролі органів прокуратури області.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2164