Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2016

Прокуратура області оскаржила вирок винуватцю дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула 6-річна дитина

Керуючи технічно справним транспортним засобом, водій грубо порушив правила дорожнього руху, не врахував дорожню обстановку, не вжив заходів для зменшення швидкості до безпечного стану для інших учасників руху. В результаті дорожньо-транспортної пригоди жінка отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості, а малолітня дівчина від отриманих травм померла в хірургічному відділенні Новопсковської районної лікарні.

У ході судового розгляду потерпілі наполягали на призначенні обвинуваченому найсуворішого покарання, пов’язаного з позбавленням волі.

Новопсковський районний суд, визнавши особу винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, призначив покарання не пов’язане з позбавленням волі.

Прокуратура області оскаржила цей вирок у зв’язку із невідповідністю призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 286 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2376