Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2016

Прокуратурою Луганської області в порядку спеціального досудового розслідування до суду направлено обвинувальні акти стосовно двох міністрів так званої «Ради Міністрів» терористичної організації «ЛНР»

У ході досудового розслідування встановлено, що у грудні 2014 мешканці міста Луганська, діючи за попередньою змовою з іншими особами, ініціювали та надали згоду на призначення їх на посади міністра промисловості та міністра праці та соціальної політики у так звану «Раду Міністрів» терористичної організації «ЛНР», які вони обіймають і до теперішнього часу.

Так, перебуваючи на вказаних посадах та входячи до керівного складу «ЛНР», обвинувачені організовують функціонування та діяльність органів виконавчої влади, забезпечуючи діяльність вказаного псевдодержавного утворення, спрямованого на відокремлення Луганської області від України.

Наразі прокуратурою області в порядку спеціального досудового розслідування до Сватівського районного суду направлено 2 обвинувальні акти у двох кримінальних провадженнях стосовно вказаних осіб за фактом вчинення ними кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 109, ч. 2 ст. 110 та ч. 1 ст. 258-3 КК України для розгляду по суті.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 109 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої; санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої; санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2125