Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2016

Екс-депутата Сєвєродонецької міської ради судитимуть за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України

Досудовим розслідуванням установлено, що у травні 2014 року вказана особа, маючи злочинний намір на зміну меж території та державного кордону України, займався організацією та проведенням у місті Сєвєродонецьку так званого «Референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність «Луганської народної республіки».

Зокрема, під загрозою застосування фізичного насильства, разом з іншими озброєними особами, він змусив посадовців Сєвєродонецької міської ради видати скриньки для голосування, а також відкрито викрав списки виборців, які там зберігались. У подальшому вказані скриньки та списки виборців були використані при проведенні так званого «референдуму».

Крім того, колишній депутат у період з квітня по червень 2014 року зі зброєю в руках брав активну участь у діяльності терористичної організації «ЛНР».

Натепер, прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно вказаного екс-депутата за фактами посягання останнім на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування, а також викрадення та вимагання офіційних документів.

На цей час обвинувачений переховуються від органів досудового розслідування та суду, перебуваючи на території Луганської області, яка визнана тимчасово окупованою, що унеможливлює здійснення кримінального провадження у загальному порядку.

З огляду на викладене, судовий розгляд відповідно до положень ч. 2 ст. 323 КПК України здійснюватиметься за відсутності обвинуваченого за обов’язкової участі захисника.

 

Довідково: за сукупністю інкримінованих кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 357 КК України, судом може бути призначене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2571