Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2016

На Луганщині судитимуть так званих посадовців терористичної організації «ЛНР»

Вказані особи обвинувачуються у сприянні діяльності терористичної організації «ЛНР» (ч. 1 ст. 258-3 КК України), у вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 КК України), а також зміну меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 КК України).

Так, у період з листопада по грудень 2014 року обвинувачені ініціювали та надали згоду на їх призначення на так звані посади, які вони обіймають і до теперішнього часу.

Крім того, входячи до керівного складу терористичної організації «ЛНР», обвинувачені організовують функціонування та діяльність самозваних органів виконавчої влади.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 109 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої; санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої; санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1932