Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2016

На Луганщині судитимуть одного з керівників так званих «козаків»

Досудовим розслідуванням установлено, що восени 2014 року вказана особа на добровільних засадах увійшла до складу так званої «Козацької національної гвардії імені М.І. Платова», брала активну участь у її діяльності, а саме здійснювала керівництво підрозділами вказаного збройного формування, які діяли у містах Лисичанськ та Сєвєродонецьк.

Прокуратурою області до суду направлено обвинувальний акт стосовно зазначеної особи за фактами участі останньої у діяльності не передбаченого законом збройного формування, а також участі у змові, що спрямована на вчинення планування, підготовки ведення агресивної війни проти України.

На цей час обвинувачений переховуються від правоохоронних органів, перебуваючи на території Луганської області, яка визнана тимчасово окупованою, що унеможливлює здійснення кримінального провадження у загальному порядку.

 

Довідково: за сукупністю інкримінованих кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 260, ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 437 КК України, судом може бути призначене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2949