Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2016

Обвинувальний акт стосовно так званого «міністра державної безпеки «ЛНР» направлено до суду

Так, колишній співробітник Служби безпеки України, перебуваючи на пенсії, вступив до терористичної організації «ЛНР», очоливши силовий блок даної організації – так званого «міністерства державної безпеки «ЛНР».

Вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні ряду кримінальних правопорушень, а саме: сприяння діяльності терористичної організації «ЛНР» (ч. 1 ст. 258-3 КК України), вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 КК України), а також зміна меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 КК України).

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 109 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої; санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої; санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2155