Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2016

Працівника правоохоронного органу судитимуть за сприяння діяльності терористичної організації «ЛНР» та привласнення вогнепальної зброї і бойових припасів

Досудовим розслідуванням установлено, що у квітні 2014 року вказаний працівник правоохоронного органу, перебуваючи у Новоайдарському РВ ГУМВС України в Луганській області, отримав табельну вогнепальну зброю пістолет Макарова та патрони до нього.

На початку травня 2014 року обвинувачений вступив до лав терористичної організації «ЛНР», у зв’язку з чим його було звільнено з органів внутрішніх справ України за дискредитацію.

Надалі, перебуваючи на тимчасово окупованій території Луганської області та беручи активну участь у діяльності вказаної терористичної організації, він телефонував своїм колишнім колегам та пропонував їм переходити на бік сепаратистів, тобто безпосередньо займався вербуванням правоохоронців. Наразі відомо, що поплічник терористів обіймає посаду у так званій «Народній міліції» «ЛНР».

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, його оголошено у розшук.

У зв’язку з цим, на підставі ухвали слідчого судді у кримінальному провадженні проведено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно вказаної особи за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 258-3 КК України та ч. 2 ст. 262 КК України.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої; санкція ч. 2 ст. 262 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1920