Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2016

На Луганщині розпочато спеціальне досудове розслідування стосовно так званого «міністра економічного розвитку та торгівлі» терористичної організації «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно так званого «виконувача обов’язків міністра економічного розвитку та торгівлі Ради Міністрів «ЛНР», якій у липні 2015 року повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації).

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянка України ініціювала та надала згоду на призначення її на посаду виконувача обов’язків міністра економічного розвитку та торгівлі Ради Міністрів терористичної організації «ЛНР» та нині бере активну участь у діяльності політичного блоку вказаної терористичної організації.

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду, з метою ухилення від кримінальної відповідальності, на тимчасово окупованій території Луганської області, її оголошено у розшук та, на підставі ухвали слідчого судді у кримінальному провадженні, розпочато спеціальне досудове розслідування.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 109 КК України та ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої, санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України – позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2761