Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2016

На Луганщині судитимуть громадянина України за фінансування терористів псевдореспублік

Під час досудового розслідування співробітниками Служби безпеки України затримано громадянина України, який будучи зареєстрованим в уповноважених державних органах України, як керівник декількох суб’єктів господарювання, здійснив дублюючу реєстрацію зазначених підприємств у «реєстраційних органах терористичної організації «ЛНР».

При цьому, вищевказаний громадянин впродовж періоду з 2014 по 2016 рік сплатив до бюджетів псевдодержавних утворень терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР» «податків» у розмірі більше 600 тис грн, завдяки надходженню яких профінансовано в тому числі діяльність незаконних воєнізованих структур зазначених терористичних організацій, які постійно вчиняють терористичні акти на територіях Луганської та Донецької областей.

Протягом досудового розслідування і дотепер вказана особа перебуває під вартою.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-5 КК України, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років та з конфіскацією майна.

 

Фінансуванням тероризму відповідно до Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму визнаються наступні дії: пряме або непряме надання коштів або здійснення їх збору для вчинення злочину терористичного характеру. Практика боротьби з тероризмом показує, що будь-яка, в тому числі і організована, терористична діяльність практично неможлива без належного матеріального та фінансового забезпечення.

Суспільна небезпека фінансування тероризму полягає в тому, що такі дії створюють умови для існування та діяльності терористів, сприяє вчиненню ними терористичних актів та інших злочинів.

 

 Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2386