Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2016

Прокуратурою Луганської області розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання службовими особами ТОВ «ЛЕО» своїми повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки

Встановлено, що ТОВ «ЛЕО» є енергопостачальною організацією-монополістом на території Луганської області.

Мотивуючи свої дії наявною заборгованістю зі сплати за спожиту електричну енергію, 26.09.2016 ТОВ «ЛЕО» здійснено відключення виробничих дільниць КП «Попаснянський районний водоканал», що ставить під загрозу можливість постачання якісної води споживачам, серед яких є 24 об’єкти соціальної сфери, у тому числі 12 дошкільних навчальних закладів, 8 загальноосвітніх шкіл, 4 медичних заклади.

Вказані дії суперечать основним принципам державної політики у сфері водопостачання, згідно яких заборонено відключати об’єкти питного водопостачання та водовідведення від систем енергопостачання, як об’єктів життєзабезпечення і стратегічного значення.

Водночас, ігноруючи встановлену заборону, службові особи ТОВ «ЛЕО» припинили постачання електричної енергії на виробничі дільниці КП «Попаснянський районний водоканал», чим створено небезпеку життю та здоров’ю населення.

За вказаним фактом прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364-1 КК України стосовно службових осіб ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», розслідування якого доручено слідчому управлінню ГУ Національної поліції у Луганській області.

В ході досудового розслідування, серед іншого, будуть досліджені питання щодо можливого вчинення службовими особами ТОВ «ЛЕО» злочинних дій проти основ національної безпеки України, створення передумов для підриву економіки регіону, надзвичайних ситуацій та соціальної катастрофи. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється прокуратурою області.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 364-1 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від чотирьохсот до дев’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2133