Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2016

Міському голові, дії якого призвели до заподіяння місцевому бюджету понад 250 тисяч гривень збитків, повідомлено про підозру у вчиненні корупційного правопорушення

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2012 році вказана особа, зловживаючи своїм службовим становищем, організувала виділення бюджетних коштів на реконструкцію електромереж дошкільного навчального закладу, які не перебували у власності територіальної громади, що спричинило матеріальну шкоду на суму понад 250 тисяч гривень.

У 2013 році, з метою приховування раніше вчиненого злочину, міській голова за допомогою підлеглих осіб підробив рішення міськради про виключення означених електромереж з числа раніше переданих юридичній особі приватного права.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюється Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою. Хід досудового розслідування перебуває на контролі прокуратури області.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 364 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; санкція ч. 2 ст. 366 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2634