Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2016

У прокуратурі Луганської області підбили підсумки роботи за 9 місяців поточного року

Як результат, кількість облікованих злочинів, у тому числі тяжких і особливо тяжких, продовжує зменшуватись. Рівень розкриття кримінальних правопорушень є одним з найвищих в державі (35 % проти 26 %).

Виявлено та припинено діяльність трьох організованих злочинних угрупувань, учасники яких вчиняли злочини у сфері незаконного обігу наркотиків, убивства та викрадення людей, та були причетні до фінансування тероризму.

Враховуючи негативні тенденції щодо збільшення числа окремих категорій злочинів, зокрема крадіжок та шахрайств, визначено та вживаються спільні з органами Національної поліції заходи до виправлення становища.

При організації досудового розслідування та процесуального керівництва особливу увагу приділено актуальним напрямам.

На напрямі протидії корупції за 9 місяців поточного року до суду направлено 81 обвинувальний акт, у тому числі 10 у провадженнях, розслідуваних слідчими прокуратури області.

Складено та направлено до суду 103 протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, майже половину з яких – органами прокуратури області. Після початку роботи Національного агентства з питань запобігання корупції прокурорами вже виявлено 8 таких діянь і відповідні матеріали передано уповноваженим суб’єктам.

Вживаються системні заходи до виявлення та попередження незаконних порубок лісу та оборудок із земельними ділянками, зокрема за участю посадовців органів влади та місцевого самоврядування.

У провадженнях слідчих Управління Служби безпеки України в області прокурорами складено та погоджено повідомлення про підозру 276 особам, причетним до терористичної діяльності, 844 такі особи оголошено у розшук. До суду направлено 160 обвинувальних актів стосовно учасників незаконних збройних формувань у провадженнях, розслідуваних слідчими поліції.

За принципової позиції прокуратури активізовано роботу оперативників та слідчих фіскальної служби. До суду направлено втричі більше обвинувальних актів, у порівнянні з минулим роком, за фактами ухилення від сплати податків та виготовлення і збуту підакцизних товарів, у тому числі 10 - за фактами збуту чи зберігання з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв. Вилучено з незаконного обігу близько 45 тис літрів незаконно виготовлених спиртовмісних речовин та 8,3 тис. літрів незаконно виготовлених лікеро-горілчаних виробів.

Поза межами кримінального судочинства ефективно використовуються представницькі повноваження. Загалом пред’явлено позовів на 117 млн грн, з них на захист інтересів держави у бюджетній сфері – 22,2 млн грн, з питань  державної та комунальної власності – 70,2 млн грн, у сфері охорони навколишнього природного середовища –  15,8 млн грн.

Також пред’явлено позовів на суму понад 25 млн грн у сфері охорони дитинства.

Органи прокуратури області і надалі належно виконуватимуть визначені Конституцією та законами України функції та сприятимуть вжиттю ефективних заходів для протидії злочинності в регіоні.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2027