Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2016

За принципової позиції прокуратури Луганської області припинено незаконне користування 184,4 га землі вартістю майже 5 мільйонів гривень

Підставою для пред’явлення позову стало виявлення факту неправомірної передачі великої площі земель, які перебувають у постійному користуванні Новопсковського професійного аграрного ліцею, комерційному суб’єкту.

В серпні 2013 року між вказаним навчальним закладом та фізичною особою-підприємцем укладено договір про спільну діяльність.

Відповідно до умов договору, навчальний заклад передав зазначеному суб’єкту належні йому земельні ділянки площею 184,4 гектари для вирощування сільськогосподарської продукції з метою подальшого отримання прибутку. Проте, вказаний договір укладено з метою приховування орендних відносин, оскільки він містить усі істотні умови договору оренди землі.

Крім того, оскільки навчальний заклад є постійним користувачем земельної ділянки, у нього відсутнє право розпоряджатися нею, у тому числі укладати договори щодо зазначеної земельної ділянки та передавати право на її користування третім особам.

Під час розгляду справи в суді відповідачами добровільно виконано позовні вимоги та звільнено земельну ділянку вартістю понад 5 мільйонів гривень.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2161