Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2016

Прокуратура Луганщини відстоює в суді повернення державному навчальному закладу незаконно вилучених 477 га особливо цінних земель вартістю понад 12 млн грн

Встановлено, що на підставі розпоряджень служб Держземагенства області земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які перебували у користуванні навчального закладу, передано в оренду приватній особі зі зміною цільового призначення, а саме з земель для наукових та дослідних цілей на землі для ведення фермерського господарства.

З метою захисту інтересів держави заступником прокурора області заявлено позовну заяву про визнання незаконними та скасування наказів і укладених на їх підставі договорів оренди земель, загальна вартість яких становить понад 12 млн грн.

Наразі позов перебуває на розгляді Господарського суду Луганської області.

 

Довідково: відповідно до ч. 1 ст. 150 Земельного Кодексу України землі дослідних полів науково-дослідних установ і навчальних закладів відносяться до особливо цінних земель. Віднесення особливо цінних земель державної чи комунальної власності до земель інших категорій здійснюється за погодженням з Верховною Радою України.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2266