Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2016

На Луганщині розпочато спеціальне досудове розслідування стосовно посадовців так званого «міністерства надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих» терористичної організації «ЛНР»

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадяни України надали згоду на призначення їх на посади начальників відділів так званого «міністерства надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих ЛНР» та нині беруть активну участь у діяльності структурного підрозділу терористичної організації «ЛНР», зокрема здійснюють управління системою цивільного захисту населення, беруть участь у розробці мобілізаційного плану терористичної організації «ЛНР» та виконують інші функції відповідно до «нормативних документів», що регулюють діяльність так званого «міністерства надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих ЛНР».

Оскільки вказані особи переховуються від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, їх оголошено у розшук та, на підставі ухвал слідчого судді, розпочато спеціальне досудове розслідування.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2331