Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.12.2016

На Луганщині розпочато спеціальне досудове розслідування стосовно організатора «референдуму» на підтримку терористичної організації «ЛНР»

Досудовим розслідуванням встановлено, що навесні 2014 року громадянка України організувала та забезпечила проведення так званого «референдуму» на підтримку терористичної організації «ЛНР» в місті Щастя та Троїцькому районі. Вказана особа, виконуючи відведену її роль, займалась організаційними питаннями щодо проведення референдуму, а саме: формувала дільничні виборчі комісії з числа місцевих мешканців, визначала місця розташування дільниць, здійснювала інструктаж з членами комісій з питань проведення «референдуму».

Оскільки особа переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, її оголошено у розшук та, на підставі ухвали слідчого судді, розпочато спеціальне досудове розслідування.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2276