Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2017

На Луганщині розпочато спеціальне досудове розслідування стосовно «директора департаменту контролю» так званого «міністерства інфраструктури і транспорту» терористичної організації «ЛНР»

Встановлено, що реалізуючи злочинний умисел, діючи за попередньою змовою разом з іншими особами, громадянин України ініціював та надав згоду на своє призначення у так зване «міністерство інфраструктури і транспорту» терористичної організації «ЛНР» на посаду «директора департаменту контролю» вказаної установи.

На теперішній час вказаний громадянин виконує вказівки так званих керівників «ЛНР», вчиняє дії, направлені на організаційне сприяння діяльності терористичної організації, а саме надає учасникам «ЛНР» накази, розпорядження, доручення, проводить інструктажі, приймає звіти про виконання завдань «департаменту контролю міністерства інфраструктури і транспорту «ЛНР».

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, її оголошено у розшук та, на підставі ухвали слідчого судді, розпочато спеціальне досудове розслідування.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2148