Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2017

В прокуратурі Луганської області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів регіону

Звертаючись до присутніх, Володимир Янко відзначив, що упродовж минулого року спільна робота правоохоронців в цілому сприяла стабілізації криміногенної ситуації на Луганщині. Зокрема, протягом 2016 року вдвічі менше обліковано особливо тяжких злочинів, зменшилась кількість умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, розбоїв, грабежів, викрадень людей, угонів автотранспорту тощо. Відсоток розкриття кримінальних правопорушень (35,5 % проти 28,8 %) є кращим ніж загалом у державі.

Володимир Янко відзначив значні результати у викритті та притягненні до відповідальності корупціонерів. Так, до суду направлено 99 обвинувальних актів третина з яких – за фактами отримання та вимагання неправомірної вигоди. До кримінальної відповідальності притягуються 110 осіб, серед яких є посадові особи органів місцевого самоврядування, державні службовці, працівники органів поліції, державної податкової служби, посадові особи інших органів державної влади.

«Після оприлюднення е-декларацій громадськість чекає від правоохоронців результатів і на цьому напрямі. Вже зараз прокуратура області опрацьовує декларації місцевих чиновників», - заявив  Володимир Янко.

 

Водночас, на нараді прокурор області звернув увагу на питання посилення протидії фінансуванню тероризму, будь-яким проявам корупції та злочинам у сфері незаконного обігу наркотиків, зокрема збуту наркотичних засобів на території області. Очільник прокуратури Луганщини вказав на необхідність виявлення бандитизму та злочинів, вчинених злочинними угрупованнями, злочинів у земельній, бюджетній та банківській сферах та протидії злочинам пов’язаним із контрабандою. Володимир Янко наголосив, що результатом роботи правоохоронних органів регіону має стати реальне відшкодування збитків, завданих кримінальними правопорушеннями.

Крім того, прокурор області наголосив на недостатньому рівні протидії фактам виготовлення та реалізації контрафактної підакцизної продукції на території регіону органами Державної фіскальної служби. «Організатори злочинних схем не викриваються та продовжують свою діяльність, тоді як бюджет втрачає значні кошти», - зауважив Володимир Янко.

Прокурор області звернув особливу увагу керівників усіх відомств на дотриманні конституційних прав громадян.

«Це стосується не лише кримінального провадження (виправдання осіб судом, незаконні арешти, обшуки, вилучення майна), а й адміністративних затримань», - підкреслив прокурор Луганської області, - «Оцінкою ефективності роботи правоохоронних органів повинні стати не кількісні показники звітності, а забезпечення реального захисту потерпілих від злочинів, відшкодування заподіяної шкоди, невідворотності покарання винних осіб».

За результатами координаційної наради винесено постанову із визначенням конкретних узгоджених заходів, спрямованих на ефективне виявлення, розкриття, припинення та попередження злочинів і корупційних проявів, усунення їх причин та умов.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 2438