Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2017

На Луганщині взято під варту контрабандиста, який намагався перемістити через державний кордон України вибухову речовину поза митним контролем

Встановлено, що влітку 2016 року громадянин України незаконно придбав вибухову речовину (тротилові шашки) та маючи намір незаконно перемістити вищевказану вибухову речовину до міста Чертково Ростовської області РФ на попутному транспорті перевіз тротилові шашки до смт Мілове Луганської області, де намагався поза митним контролем, поза місцем розташування митного пункту пропуску «Мілове» Луганської митниці Державної фіскальної служби перемістити їх через кордон.

Разом з тим останній не зміг довести скоєння вищевказаного кримінального правопорушення до кінця з причин, що не залежали від його волі, оскільки був затриманий нарядом Луганського прикордонного загону Державної прикордонної служби України та співробітниками Луганської митниці ДФС, а вибухова речовина у нього вилучена.

Вказаній особі повідомлено про підозру та Сєвєродонецьким міським судом задоволено клопотання процесуального керівника про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 201 КК України та ч. 1 ст. 263 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2184