Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2017

На Луганщині викрито схему торгівлі людьми та переміщення їх до Російської Федерації з метою сексуальної експлуатації

Встановлено, що двоє мешканців Луганської області розпочали пошук та вербування на території області осіб жіночої статі з метою їх подальшої сексуальної експлуатації у Російській Федерації.

Один із злочинців зустрівся із двома дівчатами, одна з яких є неповнолітньою, та запропонував роботу, пов’язану із наданням послуг сексуального характеру за грошову винагороду на території Російської Федерації.

З метою реалізації спільного злочинного умислу другий учасник незаконної схеми автобусом здійснив переміщення вказаних осіб з метою сексуальної експлуатації. Проте, противоправні дії були припинені працівниками Головного управління Національної поліції в Луганській області.

Наразі вказаних осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України, та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 149 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2330