Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2017

На Луганщині повідомлено про підозру посадовцю Державного підприємства «Донецька залізниця» Публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця» за фактом фінансування тероризму

Встановлено, що у червні 2014 року громадянин України, перебуваючи на посаді виконувача обов’язків начальника Ново-Кіндрашівської дистанції сигналізації та зв’язку Державного підприємства «Донецька залізниця» Публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця», протизаконно видав та забезпечив виконання наказу про звільнення громадянина від покладених обов’язків на час проходження служби в складі батальйону «Заря» так званої «Народної міліції» терористичної організації «ЛНР», а також збереження за останнім основного місця роботи та видачі одноразової матеріальної допомоги і забезпечення виплати заробітної плати за його відсутності.

На підставі наказу та довідок підписаних так званим «командиром батальйону «Заря» І. Плотницьким, в яких вказувалося, що вказана особа наразі проходить військову службу та виконує функції учасника одного з підрозділів так званої «Народної міліції» терористичної організації «ЛНР», бойовик отримав грошові кошти на загальну суму майже 20 тис гривень.

Таким чином посадовець державного підприємства вчинив дії з метою матеріального забезпечення терориста, наразі йому повідомлено про підозру заочно.

 

Довідково: cанкція ч. 1 ст. 258-5 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років та з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1897