Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2017

Прокуратура Луганщини направила до суду обвинувальні акти стосовно псевдопрокурорів так званої «Генеральної прокуратури ЛНР»

Розслідуванням встановлено, що на початку 2015 року, реалізуючи свій злочинний умисел, двоє громадян України ініціювали та надали добровільну згоду на призначення їх на посади «начальника відділу нагляду за виконанням та правильним застосуванням законодавства Генеральної прокуратури ЛНР» та «начальника відділу з нагляду за дотриманням прав осіб затриманих, взятих під варту Генеральної прокуратури ЛНР» відповідно.

Обіймаючи керівні посади в так званій «Генеральній прокуратурі «ЛНР», останні здійснюють свою діяльність на користь зазначеної терористичної організації, виконують дії, спрямовані на порушення конституційних прав громадян України, які проживають на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області.

Оскільки вказані особи переховуються від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, їх оголошено у розшук та на підставі ухвали слідчого судді у кримінальному провадженні проводилося спеціальне досудове розслідування, за результатами якого до суду направлено обвинувальні акти.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2559