Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2017

На Луганщині розпочато спеціальне досудове розслідування стосовно так званого «голови Перевальської районної державної адміністрації «ЛНР»

Розслідуванням встановлено, що у листопаді 2014 року громадянин України, діючи за попередньою змовою з іншими особами, ініціював та надав згоду на призначення себе на посаду «мера м. Перевальська Луганської області». У грудні цього ж року останнього призначено на посаду «голови Перевальської районної державної адміністрації «ЛНР».

На теперішній час поплічник терористів продовжує здійснювати обов’язки посадової особи незаконно утвореного органу влади «ЛНР», який є так званим «органом виконавчої влади» вказаної терористичної організації.

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, його оголошено у розшук та на підставі ухвали слідчого судді розпочато спеціальне досудове розслідування.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 109 КК України та ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої, санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України – позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2108