Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2019

До суду направлено обвинувальний акт стосовно особи, яка обманним шляхом заволоділа грошима пенсіонерки у сумі 82 тис. грн

У ході досудового слідства встановлено, що в середині січня 2019 року в смт Нижнє Попаснянського району жінка ромської національності обманним шляхом заволоділа грошима 80-річної пенсіонерки. Підозрювана представилась співробітником банку та під приводом заміни купюр забрала 82 тис. грн грошових накопичень літньої людини.

Місцезнаходження аферистки правоохоронці встановили відразу після вчинення злочину. Вказана особа проживала у Донецькій області і вже притягувалася до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин на Донеччині.

Під час обшуку за місцем проживання жінки знайдено кошти, які вона забрала у потерпілої.

У рамках кримінального провадження зібрано достатньо доказів винуватості вказаної особи у вчиненні шахрайських дій. Свою провину підозрювана визнала  та відшкодувала матеріальні збитки у повному обсязі.

На даний час  обвинувальний акт направлено до Попаснянського районного суду Луганської області для розгляду по суті.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 190 КК України передбачає покарання у виді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт  на строк  від 1 до 2 років, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років. 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

(за матеріалами Попаснянського відділу

Лисичанської місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 2007